13 Maksud Mimpi Polis Rasa Takut

  •  Ibnu Manzis

Maksud Mimpi Polis

Polis dalam mimpi adalah simbol peraturan, kuasa, wewenang, kawalan dan ketertiban. Impian polis adalah tanda bahawa anda harus menjaga tingkah laku anda, agar anda tidak menghadapi masalah dengan undang-undang. Ini juga dapat menjadi tanda bahawa beberapa kewajiban dan tugas anda belum dipenuhi.

Mimpi tentang seorang polis adalah simbol disiplin dan pengaruh terhadap tingkah laku seseorang. Mimpi seperti itu adalah cerminan tekanan yang menimpa anda atau seseorang untuk berkelakuan dengan cara tertentu. Ini adalah mesej yang mesti anda fahami bahawa peraturan mesti dipatuhi.

Advertisement

Mimpi itu memperingatkan anda untuk menjaga tingkah laku anda, melakukan perkara yang betul dalam situasi, untuk terus berkelakuan baik walaupun menghadapi pelbagai cabaran. Di samping itu, anda harus meminta pertolongan daripada keluarga atau rakan atau pakar sekiranya anda berada dalam keadaan berbahaya atau bermasalah.

Sekiranya anda bermimpi polis dalam konteks apa pun, impian ini menunjukkan bahawa anda takut kepada polis, kerana anda tidak mahu menghormati beberapa norma sosial. Mungkin ketakutan itu datang dari masa muda anda dan didikan yang tegas.

Mimpi melarikan diri dari polis

Sekiranya anda melarikan diri dari polis dalam mimpi, itu adalah tanda bahawa anda tidak mahu menghadapi akibat dari tindakan anda. Anda mungkin enggan mengikut peraturan.

Advertisement

Mimpi seperti itu juga bermaksud penolakan anda untuk mengubah tabiat atau cara berfikir anda. Ini adalah tanda ketakutan anda akan perubahan.

Advertisement

Mimpi ditangkap polis

Sekiranya anda bermimpi bahawa polis menangkap anda, ini menunjukkan bahawa anda menekan emosi atau seksualiti anda kerana perasaan bersalah. Ini juga merupakan tanda bahawa anda merasa gementar terhadap sesuatu.

Mimpi ini juga dapat menjadi tanda bahawa tidak lama lagi anda akan menerima tawaran yang tidak akan dapat anda tolak, tetapi anda harus terus memeriksa semua perinciannya, agar tidak tertipu.

Impian ini juga boleh bermaksud perubahan yang telah berlaku kepada anda atau perubahan pada beberapa bahagian keperibadian anda. Ini menunjukkan bahawa anda mempunyai perasaan bersalah kerana tingkah laku haram dan anda mahu seseorang memaksa anda menghentikannya.

Mimpi tiket polis

Sekiranya polis memberhentikan kereta anda, mimpi tersebut menunjukkan beberapa masalah kecil yang disebabkan oleh pertikaian dengan rakan. Anda mesti menyelesaikan masalah ini tepat pada waktunya dan tidak membiarkannya berkembang, kerana anda boleh kehilangan rakan atau mengalami kerugian lain kerana alasan yang tidak signifikan.

Mimpi menjadi polis

Sekiranya anda bermimpi bahawa anda adalah pegawai polis, impian ini adalah cerminan hati nurani dan moral anda yang kuat. Ini menggambarkan keperibadian anda yang berani dan yakin.

Advertisement

Mimpi itu juga menunjukkan bahawa anda adalah orang yang selalu mengatakan sesuatu tanpa rasa takut akan akibatnya.

Mimpi kereta polis

Kereta polis dalam mimpi dapat mewakili kemampuan anda dalam membuat keputusan dan menyelesaikan masalah dalam hidup.

Mimpi polis memasuki rumah anda

Sekiranya seorang pegawai polis memasuki kediaman anda, mimpi itu biasanya merupakan petanda yang baik. Mimpi ini boleh bermaksud menyembuhkan rakan atau ahli keluarga terdekat dari penyakit serius.

Apabila anda melihat polis di rumah anda, ini juga merupakan tanda perlindungan masa depan dari penyakit.

Mimpi dikejar oleh polis

Sekiranya polis mengejar anda, mimpi itu adalah petanda bahawa anda harus menjaga tingkah laku anda jika anda berada di tengah-tengah pertengkaran, dan juga untuk menunjukkan lebih banyak toleransi dan kebijaksanaan terhadap orang yang anda ajak bicara. Jika tidak, anda mungkin berada dalam keadaan yang sangat tidak selesa atau berbahaya.

Mimpi ini juga boleh menjadi tanda hati nurani yang tidak bersih atau takut bahawa anda akan terjebak dalam tindakan haram. Ini menunjukkan bahawa anda tidak dapat menerima akibat dari sesuatu yang telah anda lakukan, dan mungkin anda tidak dapat menerima peraturan yang berlaku.

Mimpi peronda polis

Sekiranya anda menemui rondaan polis, mimpi itu akan menunjukkan pengumuman mengenai beberapa kesukaran di tempat kerja atau berkaitan dengan projek yang sedang anda jalankan. Ini juga mengumumkan bahawa anda akan mendapat berita buruk atau akan ada perkembangan buruk dari situasi yang berkaitan dengan pekerjaan anda. Ini boleh mengganggu hubungan anda di tempat kerja tetapi juga prestasi kerja anda.

Mimpi melihat pegawai polis yang bertugas

Sekiranya anda melihat seorang anggota polis bertugas dalam mimpi, itu adalah tanda bahawa anda akan mempunyai kerja lebih masa, yang akan sangat berguna bagi anda.

Mimpi bercakap dengan polis

Mimpi di mana anda bercakap dengan pegawai polis mengenai sesuatu yang penting menunjukkan bahawa anda akan bertengkar dan tidak bersetuju dengan pesaing anda dan orang yang memperkecilkan sikap anda. Bagi orang yang belum berkahwin, impian ini juga boleh bermaksud cadangan.

Mimpi pegawai polis memeriksa dokumen anda

Impian seperti ini menunjukkan bahawa anda berada dalam jangka masa untuk membuat keputusan penting dalam hidup. Keputusan ini mungkin berkaitan dengan kerja atau rancangan masa depan.

Mimpi memanggil polis

Sekiranya anda memanggil polis, mimpi itu mengumumkan bahawa anda akan segera melakukan sesuatu yang tidak sesuai. Ini akan mengecewakan dan merosakkan persahabatan anda. Ini adalah amaran untuk menjaga tingkah laku anda.

Sekiranya anda tidak berjaya menghubungi polis dalam mimpi anda, ini adalah petanda bahawa anda akan berada dalam situasi yang sama. Anda akan meminta bantuan rakan atau keluarga, tetapi anda tidak akan mendapatkannya. Reaksi mereka boleh mengejutkan dan menyakitkan hati anda.

Mimpi dibebaskan oleh polis

Sekiranya anda bermimpi bahawa anda dibebaskan dari penjara dan dibebaskan oleh polis, ini adalah tanda ketidakstabilan dan ketidakmatangan emosi anda. Ini adalah petanda bahawa anda tidak dapat menyelesaikan projek yang sedang anda jalani.

Advertisement
Spread the love