5 Maksud Mimpi Jagung Simbol Kemakmuran

  • Ibnu Manzis Ibnu Manzis

Maksud Mimpi Jagung

Mimpi melihat jagung mewakili kesuburan, kemakmuran dan pertumbuhan. Simbol jagung membawa terlalu banyak tentang sesuatu yang tidak lagi menarik minat anda atau sesuatu yang anda fikir tidak akan berakhir.

Jagung dalam mimpi juga menunjukkan bahawa anda tidak perlu risau tentang kehilangan sesuatu. Buah ini boleh menunjukkan bahawa anda melakukan kerja anda dengan baik. Sekarang anda mengambil mudah apa yang anda ada, tanpa rasa takut ia akan hilang satu hari nanti. Mungkin anda tidak tahu menghargai apa yang anda ada dan berkelakuan boros.

Advertisement

Dalam erti kata yang buruk, mimpi tentang jagung menunjukkan bahawa anda membazir sumber yang anda tidak hargai. Simbol menunjukkan bahawa anda secara naif percaya bahawa sesuatu akan kekal selama-lamanya dan tidak akan pudar. Anda mungkin membelanjakan wang yang datang kepada anda dengan cepat kerana anda memperolehnya dengan mudah. Mungkin anda tidak risau tentang membelanjakan wang sama sekali.

Mimpi tentang jagung adalah perkara biasa bagi orang yang sibuk dengan wang dan berfikir tentang bagaimana untuk mendapatkannya atau bagaimana untuk mendapatkan lebih banyak. Ini juga berlaku kepada seseorang yang tiba-tiba menerima sejumlah besar wang.

Mimpi masak jagung

Apabila anda memasak jagung dalam mimpi, ini adalah tanda bahawa anda sedang mempersiapkan diri untuk menyambut situasi yang membayangkan kemajuan dan kemakmuran. Anda mungkin cuba memberi terlalu banyak untuk acara ini.

Mimpi makan jagung

Apabila anda bermimpi bahawa anda sedang makan jagung, ini menunjukkan bahawa sesuatu yang anda fikir tidak baik untuk anda atau anda tidak menyukainya. Sebaliknya, mimpi itu juga boleh bermakna hubungan baik dengan rakan-rakan dan bersosial dengan mereka dalam masa terdekat.

Mimpi biji jagung

Apabila anda bermimpi tentang biji jagung, itu adalah petanda yang baik. Mimpi ini menandakan kejayaan dan kebahagiaan dalam semua bidang kehidupan. Jika anda mengandung. biji jagung melambangkan bahawa anda akan melahirkan anak lelaki.

Mimpi ladang jagung

Jika anda melihat ladang jagung dalam mimpi anda, itu adalah petanda yang sangat baik. Mimpi ini melambangkan keamanan dan keharmonian di rumah anda. Untuk bermimpi bahawa anda sedang berjalan di ladang jagung, ini boleh menunjukkan bahawa anda akan melihat kejutan yang tidak dijangka. Jika anda masih sangat muda, mimpi ini menunjukkan bahawa rakan anda setia kepada anda dan sangat menyayangi anda.

Apabila anda bermimpi melihat ladang penuh dengan jagung masak, ini menunjukkan bahawa anda akan mempunyai banyak tuah pada masa hadapan. Mimpi seperti itu membawa isyarat kekayaan dan kemasyhuran. Mimpi semacam ini boleh menjadi pengumuman tentang beberapa perubahan besar dalam hidup anda, seperti perkahwinan.

Sebaliknya, apabila anda melihat jagung layu di ladang, ia mewakili kekecewaan dan juga kematian

Advertisement

Mimpi memetik jagung

Apabila anda memetik jagung, mimpi ini menunjukkan bahawa anda akan memerlukan banyak usaha untuk mendapatkan wang yang cukup untuk semua keperluan anda. Bermimpi menuai jagung mewakili geseran dengan musuh, tetapi anda akan berjaya menentang mereka.

Sebaliknya, jika anda bermimpi tentang seseorang memetik jagung, ini menunjukkan bahawa anda tidak lama lagi akan menantikan kejayaan salah seorang saudara atau rakan anda.

Advertisement
Spread the love